Press

Publicerad 2 februari 2012

noBody

Sasha Waltz är en av världens mest framstående koreografer på den moderna dansscenen. För första gången låter hon ett annat kompani än sitt eget dansa ett existerande verk och anförtror GöteborgsOperans Balett den moderna klassikern noBody

noBody utgör den fristående och avslutande delen i Sasha Waltz trilogi om människan och våra kroppar och utforskar vår metafysiska existens. Vad är vi bortom våra kroppar? Vad är det odödliga inom oss? 25 dansare rör sig i vackra, mjukt flödande formationer och komplexa mönster i en storslagen, fantasieggande scenografi. Tillsammans med Sasha Waltz utmanas de i det oerhört svåra att synliggöra det icke-kroppsliga med hjälp av den egna kroppen. Urkraften möter det skira och sköra, hårda träkostymer omger mjuka kroppar.

Sasha Waltz arbetar inom ett brett fält – från renodlade dansföreställningar till koreograferad opera och dans i museisammanhang som bland annat vid invigningarna av Italiens nya konstmuseum i Rom och Neues Museum i Berlin. Arkitektur är ett viktigt inslag i Sasha Waltz verk och vid sidan av sin karriär som koreograf har hon även varit med och skapat monument.

Tio år har gått sedan urpremiären av noBody i Avignon. I GöteborgsOperans uppsättning återskapas den scen där verket spelades i början av 00-talet – en husvägg i scenhuset Schaubühne Teater i Berlin.

Pressvisningen, då det finns chans att möta bland andra verkets koreograf Sasha Waltz sker tillsammans med pressvisning av dansföreställningen I shall die in Florence tisdag 21 februari från kl. 15.00. Samling i sceningången 14.50. Mer information om I shall die in Florence med premiär 26 februari skickas ut inom kort.

Vänligen anmäl närvaro och intervjuförfrågningar till undertecknad senast 20 februari. Premiär 25 februari kl. 18.00. För recensionsbiljetter, kontakta Anita Manskog på 031-10 80 34 eller anita.manskog@opera.se senast tisdag 21 februari. Föreställningen är ca 1 tim och 30 min, inklusive paus.

Med vänliga hälsningar
Jenny Jernberg, Pressansvarig
GöteborgsOperan
031-10 80 35
jennny.jernberg@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen