Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Press

Publicerad 29 januari 2013

Nina Stemme i Notorious på GöteborgsOperan

När Alfred Hitchcocks Notorious blir opera samlas ett rekordstarkt sångarlag på GöteborgsOperan. Svenska hovsångerskan Nina Stemme gör rollen som Alicia och i övriga huvudroller ser vi Katarina Karnéus, John Lundgren och Michael Weinius. Välrenommerade regissören Keith Warner gör sin första uppsättning i Sverige.

Nina Stemme är en av världens absolut främsta operasångerskor och hett eftertraktad i den internationella operavärlden. På GöteborgsOperan sågs hon senast 2006 i titelrollen i Arabella. Nu gör hon en efterlängtad återkomst till huset som spionen Alicia. Ytterligare en av våra internationellt firade svenska operasångerskor - mezzosopranen Katarina Karnéus, som sedan säsongen 2012/2013 är knuten till GöteborgsOperan, medverkar i uppsättningen som den inflytelserika exiltysken Alex mor. John Lundgren är flitigt anlitad på scener runt om i världen och gästar GöteborgsOperan som agenten Devlin. Som Alex ser och hör vi Michael Weinius. Han har på kort tid etablerat sig som en av Europas mest eftersökta och uppskattade tenorer. Regissören Keith Warner är en av världens just nu mest betydelsefulla operaregissörer och satte nyligen upp Wagners Nibelungens ring på Covent Garden i London.

Notorious från 1946 är en film som klassas som en av Alfred Hitchcocks absolut bästa. Tonsättaren Hans Gefors och librettisten Kerstin Perski har uppdraget att göra opera av denna klassiska spionthriller för premiär på GöteborgsOperan 2015.

Handlingen kretsar runt amerikanskan Alicia som under andra världskriget övertalas av agenten Devlin att ge sig in i ett spionuppdrag i Rio. Alltmer förälskade i varandra, delges de båda vad uppdraget egentligen går ut på. Genom att förföra en inflytelserik tysk man ska Alicia samla in information om ett topphemligt projekt. Förblindad av svartsjuka tvingas Devlin se Alicia ge sig till en annan man. När förräderiet uppdagas av tyskarna blir konsekvenserna en fråga om liv eller död.

För pressbilder, vänligen kontakta undertecknad.
Med vänliga hälsningar
Jenny Jernberg
Pressansvarig
GöteborgsOperan
031-10 80 35/076-801 80 35
jenny.jernberg@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen