Press

Publicerad 14 januari 2015

Glädjepiller fullspäckat med Gershwin-hits - nästa säsongs musikal på GöteborgsOperan

crazy_MB-2000
Crazy for you, Jenny Holmgren (Polly) och Denny Lekström (Bobby) Foto: Mats Bäcker

September 2015 får prisbelönade Broadwaymusikalen Crazy for you premiär på GöteborgsOperan. För regin står Mattias Carlsson, mest känd som koreograf och som har en särskild relation till denna äkta underhållningsshow.

Crazy for you är en kärleksförklaring till scenkonsten, säger Stephen Langridge, konstnärlig ledare Opera/drama på GöteborgsOperan. Den har en enorm energi och är mycket underhållande, alla kommer att gå hem med ett stort leende på läpparna. Jag utmanar alla i publiken att hålla fötterna från att steppa och motstå de smittande skratt som den här galna historien får oss att brista ut i.

Den romantiska komedin Crazy for you är en spektakulär stepp-musikal byggd på Ira och George Gershwins 1930-talsmusik som vävs samman till en komisk kärlekshistoria. Someone to watch over me, I got rhythm och They can’t take that away from me är några av många showstopper.

Handlingen rör sig runt rikemanssonen Bobby som skickas till en småstad för att stänga ner ortens teaterhus, men blir störtförälskad i teaterchefens dotter, Polly. Han bestämmer sig för att sätta upp en pjäs som ska rädda teatern. Pliktkänsla ställs mot kärlekslängtan – och Bobbys egna heta drömmar om att få dansa.

Crazy for you gjorde stor succé vid urpremiären 1992, har vunnit ett stort antal priser (bland annat Tony Award och Laurence Olivier Award för Bästa musikal) och spelades över 1 600 gånger på Broadway i New York.

Mattias Carlsson är känd som koreograf, bland annat för Mary Poppins och Kärleksdrycken på GöteborgsOperan 2008 respektive 2013. Han medverkade som dansare när Crazy for you spelades i Köpenhamn och har sedan dess längtat efter att få sätta upp en egen tolkning.

Huvudrollerna görs av musikalartisterna Denny Lekström (Bobby) och Jenny Holmgren (Polly). Denny har bland annat medverkat i West Side Story på GöteborgsOperan. Jenny har bland annat gjort Polly i Crazy for you på Värmlandsoperan och Wednesday i Familjen Adams på Östgöta teatern.

Crazy for you är en musikal av George och Ira Gershwin, Ken Ludwig. Premiär 5 september 2015, spelas 61 föreställningar till och med mars 2016. Framförs på svenska. Biljetterna släpps 2 mars 2015.

Pressbild Crazy for you, Jenny Holmgren (Polly) och Denny Lekström (Bobby). Foto: Mats Bäcker. Fri för användning i samband med förställning och när fotografens namn uppges

Presskontakt:
Jenny Jernberg, pressansvarig GöteborgsOperan, 031-10 80 35 / 076-801 80 35, jenny.jernberg@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen