Press

Publicerad 26 juni 2017

Evert Taubes värld gästar operafoajén

I sommar blir det Taube i flera former på GöteborgsOperan. I foajén visas delar av utställningen Evert Taubes värld, som tidigare varit en uppskattad attraktion på Liseberg. 12 och 13 augusti sjunger Sven-Bertil Taube sin fars visor tillsammans med GöteborgsOperans Orkester.

Sedan 2008 har utställningen Evert Taubes värld glatt Lisebergs gäster. Hundratusentals besökare har genom åren upplevt utställningen och fascinerats över en av Sveriges främsta och mest älskade kulturpersonligheter. Mottagandet av utställningen blev översvallande och 2009 utsågs Evert Taubes värld till ”Årets utställning” av föreningen Forum för utställare.

I sommar kommer utvalda delar från den prisbelönta utställningen att visas i GöteborgsOperans foajé. Bland föremålen finns tavlor, foton och brev men också flera av Evert Taubes personliga ägodelar samt några av de film- och ljudproduktioner som fanns med i utställningen på Liseberg.

Utställningen Evert Taubes värld – ett efterspel på GöteborgsOperan är öppen för allmänheten 30 juni till 13 augusti, tisdag–lördag kl 12.00–21.00. Utställningen har fri entré. 

– Vi är oerhört glada över att få låta utvalda delar av Evert Taubes värld mellanlanda i vår foajé, säger Ing-Marie Persmo, GöteborgsOperans marknads- och försäljningschef. Det känns både roligt och viktigt att stadens invånare och gästande turister kan fortsätta att uppleva utställningen, dessutom i ett hus med en stark koppling mellan musik och vatten, precis som hos Taube. 

Evert Taubes värld – ett efterspel på GöteborgsOperan är en perfekt uppladdning inför konserten Taube sjunger Taube, 12 och 13 augusti på Stora scenen. Då gästar Sven-Bertil Taube GöteborgsOperan för att sjunga sin fars vispoesi tillsammans med GöteborgsOperans Orkester, i helt nya arrangemang och under ledning av Peter Nordahl. 

I samarbete med Liseberg.

För frågor kontakta Ing-Marie Persmo, GöteborgsOperans marknads- och försäljningschef, via GöteborgsOperans växel: 031–10 80 00. 

Utställningen Evert Taubes värld – ett efterspel på GöteborgsOperan har producerats i samverkan med KiStone och Music City.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen