Press

Publicerad 5 april 2017

Maxad dans och Melloinslag

I skimrande dräkter och guldfärgade linser väckte dansarna från GöteborgsOperans Danskompani uppmärksamhet i årets första deltävling av Melodifestivalen. Dansen som framfördes var från Sharon Eyals verk Untitled Black. Nu sätter GöteborgsOperan upp hela verket - i sällskap med MAX, ett dansverk av ikonen Ohad Naharin. Verken ingår i dansprogrammet MAX+ med premiär 13 april kl 19.

Katrín Hall, konstnärlig ledare GöteborgsOperans Danskompani:

Ohad Naharins och Sharon Eyals extremt fysiska och unika konstnärliga röster har inspirerat såväl dansare som koreografer världen över, och dessutom fängslat en stor publik. Att dessa inflytelserika koreografer vill fördjupa och utveckla arbetet med oss visar ännu en gång att GöteborgsOperans Danskompani är ett av världens främsta kompanier.

MAX får dansas av GöteborgsOperans Danskompani, som andra kompani i världen

Ohad Naharin betraktas som en ikon i dansvärlden. Han är också utformare av rörelsemetoden gaga som används av både dansare och icke-dansare. 

Dansverket MAX har Ohad Naharin skapat för sitt eget kompani, israeliska Batsheva Dance Company. Nu framförs det istället av GöteborgsOperans Danskompani, som andra danskompani i världen. I Göteborg har vi tidigare sett Naharins Axioma 7 och Perpetuum. I höst kommer Naharin tillbaka till GöteborgsOperan – då med verket Decadance Gothenburg.

Nypremiär för Untitled Black – mellanaktsnummer i Melodifestivalen

Sharon Eyal är ledare och koreograf för danskompaniet LEV. Under sin tid som dansare utformade Ohad Naharin en rad roller för henne. Eyal har tidigare skapat Untitled Black för GöteborgsOperans Danskompani och gästande dansare. Delar av verket framfördes som mellanaktsnummer i Melodifestivalens deltävling från Göteborg i vintras. Nu får vi chans att se hela.

För mer information och pressbiljetter vänligen kontakta Lisa Iverstam, presskontakt GöteborgsOperan, på 0768-01 80 35 eller press@opera.se. 

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen