Press

Publicerad 24 maj 2017

Stephen Langridge ny gäst|professor vid University of Oxford

Stephen Langridge, konstnärlig ledare Opera/drama på GöteborgsOperan, blir från och med hösten 2017 Humanitas nye gästprofessor i operastudier vid New College, University of Oxford.

Stephen Langridge:
– Jag känner mig förstås mycket glad och hedrad och ser verkligen fram emot att möta studenterna i höst. Tillsammans med dem vill jag utforska hur vi kan skapa ny musikteater med kompositörer, librettister, musiker och sångare. Jag vill skapa konst, snarare än att prata om den.

Stephen Langridge har varit internationellt verksam som opera- och teaterregissör i många år. Bland hans produktioner kan nämnas Parsifal på Royal Opera House, Covent Garden, Lohengrin på Kungliga Operan och Madama Butterfly på Den Norske Opera & Balett. För GöteborgsOperan har han regisserat flera uppsättningar, nu senast Strauss Elektra och den nyskrivna operan Shanghai, skapad för en inkluderad ensemble. 

Under sin karriär har Stephen Langridge varvat engagemang vid de stora operascenerna med uppsättningar i okonventionella sammanhang, till exempel Julius Caesar och West Side Story med interner i brittiska fängelser och ett stort mångkulturellt projekt i sydafrikanska kåkstäder. 

Bland tidigare Humanitas gästprofessorer på New College märks dirigenter som Jane Glover, Christian Thielemann och Sir John Eliot Gardiner, regissörerna Katie Mitchell, Graham Vick och Gerard Mortier och sångare som Renée Fleming och Thomas Allen samt kompositören Judith Weir.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen