Press

Publicerad 26 oktober 2018

GöteborgsOperan prisad i Svenska Designpriset för andra året i rad

När Svenska Designpriset 2018 delades ut under festliga former belönades GöteborgsOperan och konstnären Jesper Waldersten med Guld för affischserien "Nibelungens ring". Detta var andra året i rad som GöteborgsOperan prisades i tävlingen.

"För ett okuvligt flöde av visuell kraft som krossar traditionens förseglande barriär."

Så lyder juryns motivering för Svenska Designpriset i kategorin Bildkommunikation Illustration och infographic, som vid prisgalan på Berns i Stockholm tilldelades GöteborgsOperan och konstnären Jesper Waldersten.

Jesper Walderstens bildserie till GöteborgsOperans fyraåriga uppsättning av Richard Wagners "Nibelungens ring" (Ringen) omfattar ett konstverk för varje del i operacykeln samt en bild som binder samman hela Ringen. Dessa starka bilder används som profilbilder till uppsättningarna och i all kommunikation kring dem, i annonser och som affischer, print och digitalt.

– Det känns fantastiskt. Det är ett enastående och utmanande arbete som ligger bakom årets båda nomineringar och vi är oerhört stolta och glada över att vårt stora engagemang och utveckling av kreativa idéer återigen uppmärksammas, säger GöteborgsOperans kommunikationschef Lena Jaksch.

GöteborgsOperan var även nominerad för vattenbilderna i Säsongsprogrammet 2018/2019, som visar sångare, dansare och musiker i rinnande vatten. Ett projekt med många inblandade och där ett slags vattenfall byggdes upp mitt i smällkalla vintern på insidan av GöteborgsOperans lastintag.

Detta är andra året i rad som GöteborgsOperan uppmärksammas i Svenska Designpriset. Förra året kammade GöteborgsOperan hem två guld i tävlingen, varav ett var Juryns Pris.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation vars målsättning är att främja och utveckla svensk grafisk design.Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen