Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 4 juni 2019

Bokrelease firas med publiksamtal

Mitt under GöteborgOperans Dansfestival släpper vi boken ”Operans natur. En bok i fyra element”. Bokreleasen sker genom ett samtal med bland andra SVT:s Camilla Lundberg, GP:s Lis Hellström Sveningson och DN:s Martin Nyström.

I år fyller GöteborgsOperan 25 år och vi passar på att delfira med ett boksläpp när huset exploderar av dans kommande helg. Boken, med titeln ”Operans natur. En bok i fyra element”, innehåller essäer om naturens roll i opera och dans – uppdelade i kapitel kring elementen jord, luft, eld och vatten.

Omslag till boken "Operans natur. En bok i fyra element" (red Astrid Pernille Hartmann)
Texterna är skrivna av musik- och kulturskribenterna och kritikerna Camilla Lundberg, Lis Hellström Sveningson och Martin Nyström. Övriga skribenter är Astrid Pernille Hartmann (bokens redaktör), Rut Pergament, Johan Redin, Armin Kerber, Olga Spanio och Sigrid Neff.

Ur förordet, av Astrid Pernille Hartmann (programredaktör på GöteborgsOperan 1994-2019):

Denna bok är ett strövtåg genom uppsättningar på Göteborgs­Operan där natur, djur och naturfenomen intar en särskild plats. I en samling essäer höjer skribenterna även blicken och associerar fritt. Det har blivit något av en upptäcktsfärd i okänd terräng. För det är främst den mänskliga naturen i dess mångfald, ljus och mörker som vi först slås av på en operascen, där man sjunger istället för att tala, ofta med en volym som framstår som ren naturkraft, och där dansare bildar nya meningar på olika kroppsspråk i ett flöde bortom normala kraftprov”…”Operans natur ges ut samma år som GöteborgsOperan fyller tjugofem och temat är bland annat inspirerat av vårt gedigna arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor.

På lördag, 8 juni, samtalar Astrid Pernille Hartmann med Lis Hellström Sveningson, Camilla Lundberg, Martin Nyström, Johan Redin och Rut Pergament. Minnen från dansuppsättningar och operaupplevelser varvas med tankar kring de fyra elementens närvaro i scenkonsten. Moderator är Kerstin Nilsson, musikjournalist.
Samtalet äger rum i GöteborgsOperans foajé kl 15:30-16:15

För pressfrågor och recensionsexemplar (kan skickas som pdf och/eller fysiskt ex), kontakta: press@opera.se, 031- 10 80 35. 

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen