Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 9 april 2019

Christina Björklund ny styrelseledamot i SVT

GöteborgsOperans vd Christina Björklund har valts till ny ledamot i Sveriges Televisions styrelse.

Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion nominerade tidigare i år Christina Björklund till ny ledamot i SVT:s styrelse.

Igår, måndag den 8 april, togs det formella beslutet på SVT:s bolagsstämma.

Christina Björklund

– Jag är stolt och glad över uppdraget att sitta i SVT:s styrelse och hoppas att jag med mina erfarenheter, som vd för en av Sveriges största kulturinstitutioner, kan bidra med perspektiv och kunskaper som stärker SVT. Att vara styrelseledamot i SVT är ett relevant och viktigt uppdrag som kompletterar mitt arbete som vd på GöteborgsOperan, säger Christina Björklund.

Christina Björklund tillträdde som GöteborgsOperans vd i september 2017. Hon har engagerat sig starkt i frågor som rör arbetsmiljöfrågor och ledarskap och har förnyat ledningsstrukturen. Hon har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Hallpressen AB.

Styrelserna i public service-bolagen fattar beslut om verksamhetens allmänna inriktning men aldrig om programmens innehåll, eller nyhetsvärdering. Ledamöterna ska vara personer som har god förankring i det svenska samhället, erfarenhet från olika kompletterande områden som kultur, folkbildning och näringsliv. Alla ledamöter utses för ett år.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen