Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 5 april 2019

Ministeriet för olösta känslor löser problem med dans

Vem vänder du dig till om du bara kan gråta när du verkligen inte vill, om du blir arg på soptunnor eller får ångest av bröd?

Ministeriet för olösta känslor, MFOK, kan behandla ditt ärende. Ministeriet har usla resurser men ett viktigt uppdrag: att lösa problem som ingen annan myndighet kan åtgärda – genom dans. 12 april är det världspremiär för Jo Strømgrens roliga och allvarliga dansverk.

På Ministeriet för olösta känslor arbetar handläggarna med stora pappershögar av ansökningar. Trots myndighetens knappa resurser lyckas människor förvånansvärt nog att få sina fall prövade. Ur ansökningshögen: ”Jag väntar på operation för mina defekta tårkanaler. Jag är en känslig person. Men det förstår ingen, eftersom jag inte kan gråta. Vilken typ av dans och musik löser mina problem?”

Den norske koreografen Jo Strømgren är känd för att blanda absurd humor och smärtsamt allvar i sin generöst humoristiska form av dansteater. Han får publiken att ena stunden knappt våga titta för att i nästa vika sig dubbel av skratt. Nu har han skapat Ministeriet för olösta känslor för GöteborgsOperans Danskompani, riktat till tonåringar och unga vuxna – men naturligtvis även för alla vuxna med lust att befinna sig i Jo Strømgrens underfundiga värld.

Ministeriet för olösta känslor har världspremiär på GöteborgsOperans lilla scen och åker från mitten av maj ut på turné i regionen för att sedan återigen landa på Lilla scenen.

Ministeriet för olösta känslor är en del av GöteborgsOperan Skapa dans. För GöteborgsOperans Danskompani har Jo Strømgren tidigare skapat "Herzschmerz" (2009) och "Utkanten" (2011).

Världspremiär fredag 12 april kl 19:00, GöteborgsOperan Lilla scenen.

Därefter på turné i Göteborg och Västra Götaland. Spelas 12 april – 2 juni 2019.

Mer info, hela spelplanen och turnéorter finns här

För pressfrågor, kontakta press@opera.se, 031-10 80 35


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen