Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 12 september 2019

Öppen scen, tonårshäng och ny föreställning med Kulturskolan Angered när GöteborgsOperan drar igång Skapadagar

Skapadagar. Så heter GöteborgsOperans nya satsning på återkommande dagar när allt kan hända i operahuset – och där publik i alla åldrar bjuds in att delta.
Allt från öppen scen och tonårshäng till föreläsning om civilkurage med Brian Palmer. Dessutom en helt ny föreställning av och med elever vid Kulturskolan Angered.

Två gånger varje spelår kommer Skapadagar att äga rum. Första gången sker nu i höst, mellan den 17 och 22 september, med sång, musik, dans, bild och teater. Operans barn- och ungdomskörer gör gemensam sak med Skapa Dans och Internationella kören ihop med gästspel och nya samarbetspartners.

I samarbete med Kulturskolan Angered ges föreställningen "Röster från Angered", där ungdomar mellan 13 och 19 år arbetat fram en föreställning om längtan, drömmar och hur det är att vara ung i Angered.

– Med Skapadagar vill vi spegla samtiden och livet ur olika perspektiv. I ett samhälle där vissa röster hörs mer än andra kan konst och kultur spela stor roll och GöteborgsOperan vill ge plats för unga röster och uttryck från många områden i vår stad och region. Vi vill samarbeta, dela erfarenheter och synliggöra att GöteborgsOperan är en plats för alla. Med Röster från Angered inleder vi ett återkommande samarbete mellan GöteborgsOperan och Kulturskolan Angered, säger Malin Aghed, chef för Skapa, GöteborgsOperans verksamhet med inriktning på gemensamt skapande och upplevelser för alla.

GöteborgsOperans Skapadagar är ett unikt tillfälle för dig som är nyfiken på musik, sång, dans och andra konstformer att ta reda på mer. Du kan delta och uppleva, inspirera och inspireras.

Ur programmet:
Öppen scen. Läs en dikt, sjung en sång, spela ett instrument - allt kan hända på en öppen scen! Caféet är öppet. Tisdag 17 september kl 19:00-21:00, Lilla Scenen

Ungdomsbiennalen: "Röster från Angered".

En föreställning med sång, dans, musik, foto och text. Av och med elever vid Kulturskolan Angered.
Fredag 20 september kl 10:00 och 13:00 (abonnerat för skolor. Utsålt)

Lördag 21 september kl 12:00 och 14:30. Före lördagsföreställningarna ger GöteborgsOperans Ungdomskör en öppen konsert i foajén.

Fredagshäng

Fredag 20 september kl 19:00-21:00, Lilla scenen. En skön kväll för alla mellan 15 och 22 år som gillar att umgås med musik och dans. Tar du med ett instrument kan det bli jam, och dansgolvet är öppet!

Föreläsning och föreställning om civilkurage och hjältemod

Söndag 22 september kl 12.30–14.00, Lilla scenen.

Civilkurage smittar – en tankeväckande och spännande föreläsning (på svenska) av den populäre svensk-amerikanske antropologen Brian Palmer, som har specialiserat sig på att berätta om civilkurage och modiga handlingar. Han har utsetts till Harvards bäste lärare (2002), undervisar i dag vid Uppsala universitet, har sommarpratat i P1 och skrivit flera böcker i ämnet. Som en förlängning av föreläsningen spelas föreställningen Vem är en hjälte?, ett nytt verk av och med ungdomar från sommarprojektet Återskapa och ett professionellt team, inspirerade av Wagners Valkyrian. GöteborgsOperans café har öppet.

Allt är gratis men bokad biljett krävs för vissa programpunkter, läs mer här 

Mer om Skapa här

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen