Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 26 april 2019

Shakespeare i rymden – nu landar rockmusikalen i Göteborg

Vad får du om du blandar ösig rock’n’roll, Shakespeares "Stormen" och science fiction från 1950-talet? Musikalen "Return to the forbidden planet", som i morgon landar på GöteborgsOperans stora scen.

I Return to the forbidden planet befinner vi oss på ett rymdskepp. Forskaren Prospero, som skapat en revolutionerande formel, har tillsammans med sin dotter skickats ut i rymden och in i framtiden. Långt senare är Kapten Tempest på ett rutinuppdrag och dras in mot Deliria – den förbjudna planeten. Äventyret kan börja, till tonerna av låtar som "Great balls of fire", "Pretty woman", "Good vibrations" och "Born to be wild".

Jukeboxmusikalen "Return to the forbidden planet", som gjort succé i West End och belönats med en Olivier Award för Bästa nya musikal (1989), är inspirerad av den kultstämplade science fiction-filmen "Forbidden planet" från 1956 och pjäser av Shakespeare, framförallt "Stormen".

Efter premiärperiod på GöteborgOperan Skövdescenen och turné till ett halvdussin orter i Västra Götaland, med översvallande publikreaktioner, landar musikalen på GöteborgsOperans stora scen för sju föreställningar mellan 27 april och 5 maj.

Så här tyckte recensenterna efter premiären 15 mars:

”Ett rasande roligt rymdäventyr” (DN)

”Bitskt och bisarrt, i ett befriande högt tempo.” (GP)

”Regissör är Rickard Bergqvist, och det borgar för gedigen kvalitet.” (NLT)

”Scenografen och kostymdesignern Tomas Sjöstedt klär ensemblen i svartröda dräkter med ”Star trek”-stuk och vet att framtiden var snyggare förr.” (DN)

För regi, översättning och bearbetning står Rikard Bergqvist, som på GöteborgsOperan senast låg bakom dundersuccén Hair. 2019 är han dessutom Göteborgsaktuell som regissör till Magnus Ugglas show på Rondo.

I rollerna ser vi bland andra Lars Hjertner, Anna-Maria Hallgarn, Fredrik Wentzel och Albin Ljungqvist. Musikaliskt ansvarig är Mathias Venge.

Speltid: 2 timmar och 15 minuter, inkl. 1 paus. Musikal av Bob Carlton. Regi, översättning och bearbetning av Rikard Bergqvist. Sånger på engelska och talad dialog på svenska.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen