Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 6 december 2019

Tredje återkomsten av älskade "En Julsaga"

GöteborgsOperans älskade musikalversion av Dickens "En Julsaga" återkommer för tredje året i rad. Återigen fylls stora scenen av snöfall, klassiska julsånger, disko och spöken när vi får följa den julhatande Scrooges resa genom en julnatt som förändrar allt.

Ta Charles Dickens både hårdkokta och rörande berättelse om den surmagade Scrooge som verkligen hatar julen. Lägg till en mängd oväntade musikstilar. Blanda med äkta julstämning via snöfall och julsånger och krydda till sist med fantastiska kostymer, skruvad humor, lite lagom otäcka spöken och massor av sjungande barnskådespelare.

Duratrion, som står bakom "En Julsaga": Anders Wängdahl, Tobias Ahsell och David Lundqvist.

Där har du grundreceptet för Duratrions omåttligt populära version av "En Julsaga" på GöteborgsOperans Stora scen. För tredje året i rad är föreställningarna närapå utsålda långt före premiär.

Handlingen är välkänd: Den bittra, snåla och elaka Scrooge hatar allt och alla. Värst av allt är julen. Något vidrigare än glad, generös och kärleksfull gemenskap kan inte finnas. Så tänker Scrooge. Tills den natt då en avliden väns ande kommer på besök. En vän som i skepnad av tre spöken tar Scrooge på en omvälvande resa genom livet – barndomen, nutiden och framtiden. Natten förvandlar Scrooge och öppnar hjärtat för kärlek och omtanke.

Charles Dickens klassiska bok är även känd under namnet "En spökhistoria vid jul". I Erik Ståhlbergs regi ser vi den omvandlad till en musikal fylld av humor, medmänsklighet och ett och annat läskigt spöke. "Adams julsång" blandas med Stevie Wonder och blinkande disco. Musikal, opera, pop, rap och klassiska julsånger.

I rollen som Scrooge ser vi återigen musikalartisten Carina Söderman. Bassolisten Mats Almgren och musikalartisten Mikaela Sjöstedt återkommer som spöken och de textförfattande musikalartisterna Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl är berättare. Medverkar gör också GöteborgsOperans Orkester, GöteborgsOperans Kör och Barnkör.

Duratrion, Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl, ligger vid det här laget bakom en lång rad julshower på GöteborgsOperan.

  • Musikal i en akt av Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl efter Charles Dickens kortroman. Sjungs på svenska.
  • Spelas 13–22 dec 2019, Stora scenen. Längd: 1 timme och 15 minuter, ingen paus.
  • I direkt anslutning till föreställningarna av En julsaga (13–22 dec) erbjuder vi familjeanpassade guidningar. Läs mer här

Nypremiär fredagen den 13 december kl 18.00.

Läs mer om konstnärligt team och medverkande här

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen