Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 30 december 2019

Trettondagskonsert med bal – mäktiga körstycken och Göteborgs största dansgolv

46 operasångare i en kavalkad av musikal- och operavärldens bästa körstycken. På trettondagsafton 2020 bjuder GöteborgsOperan åter in till mäktig konsert, för att sedan förvandla Stora scenen till Göteborgs största dansgolv. Den som vill bättra på danskunskaperna i förväg kan gå kurs med äkta paret och före detta professionella dansarna Dan Offerlind och Uta Güttler.

"Trettondagskonsert med bal" på GöteborgsOperan är för många musik- och dansentusiaster en uppskattad, och vid det här laget väl inarbetad, tradition – som odlats och utvecklats ända sedan huset invigdes för 25 år sedan.

Årets skräddarsydda konsert blir en mäktig blandning av kända körstycken ur opera och musikal, tolkade av de 46 operasångarna i GöteborgsOperans Kör. Programmet spänner från den ömsinta ”Påskhymnen” ur operan "Cavalleria rusticana" till den pampiga ”Fångarnas kör” ur "Nabucco". Dirigent är Tecwyn Evans.

Efter konserten förvandlas Stora scenen till ett enormt dansgolv. Där bjuder först GöteborgsOperans Wienerkapell upp till dans, för att sedan lämna över taktpinnen till Stardust Big Swing Band med gästartister. Före och efter konserten erbjuds också specialkomponerade menyer i restaurangen, Operabaren och kaféerna.

Som uppladdning inför kvällen erbjuds nybörjarkurser för den som vill lära sig grunderna (eller bättra på sina kunskaper) i foxtrot och vals. Danskursen kostar 100 kr och ges på Lilla scenen vid fyra tillfällen kvällstid den 2 och 3 januari.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen