Fortsatt stängt
Fortsatt stängt på GöteborgsOperan p.g.a. skärpta lokala allmänna råd. Läs mer

Press

Publicerad 22 maj 2020

Digital familjefoajé – sångstund med barnkören och dans med bebis

Familjefoajé på GöteborgsOperan betyder bred blandning av kulturupplevelser och aktiviteter för barn, unga och deras vuxna. Den här gången blir familjefoajén digital. Dansa med bebis, sångstund med GöteborgsOperans Barnkör och guidad tur med Rakel är några av inslagen.

Familjefoajé, som hålls två gånger per säsong, är tillfällen för barn och unga att dansa, sjunga, lyssna, pyssla och lära sig mer om alla konstformer som finns på GöteborgsOperan. Det ska finnas något för såväl erfarna operabesökare som för den som aldrig tidigare varit i huset.

På grund av coronapandemin blir den här upplagan av Familjefoajén digital. Men som vanligt är alla välkomna precis som de är – och precis som vanligt är allt kostnadsfritt.

– Vi tror på alla människors rätt att både uppleva och påverka konst. Kanske blir Familjefoajé ett första möte med något som kommer att berika inte bara ditt liv utan också vårt: vi tror att både konsten och samvaron blir bättre när alla får vara med, säger Malin Aghed, chef för Skapa, GöteborgsOperans kreativa verksamhet med inriktning på deltagande och gemensamt skapande.

Här finns "Digital familjefoajé"


Hela programmet

Guidad tur

Följ med när Hanna Brehmer förvandlas till Rakel från minimusikalen “Rakel och Oraklet”! Det blir en filmad tur genom operahuset där ni får möta några av dem som arbetar i våra ateljéer och verkstäder.

Sång och Saga

Se ett klipp från “Rakel och Oraklet”, vår spännande minimusikal om vänskap, svek och förlåtelse. Medverkar gör Anders Wängdahl, som spelar Viktor och som har skrivit manus och regisserat, Per Larsson som har skrivit musiken och självklart Rakel själv, som till vardags heter Hanna Brehmer.

Sjunga i kör

Lyssna och sjung med i en sångstund med barn ur GöteborgsOperans Barnkör. Är du nyfiken på hur det är att sjunga i GöteborgsOperans Barnkör? Barnen sjunger och berättar underledning av körledare och dirigent Birgitta Mannerström Molin.

Dansa med bebis

Angelina Allen i GöteborgsOperans Danskompani leder er genom uppvärmning och dansövningar som kan göras med barnvagnen som stöd. En dansstund som vill inspirera föräldrar att dansa med sin bebis både utomhus och inomhus. Inga förkunskaper behövs.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen