Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

Press

Publicerad 26 juni 2020

Fortsatt inställda föreställningar på GöteborgsOperan i augusti

GöteborgsOperan kommer att ha fortsatt inställd publik verksamhet i augusti. 
– Vi har hoppats och planerat in i det längsta för att kunna öppna huset efter sommaren, att spela och möta vår efterlängtade publik. Men säkerhet och hälsa kommer först, säger vd Christina Björklund.

Den publika verksamheten på GöteborgsOperan har varit inställd sedan den 12 mars, till följd av regeringsdirektiv och rekommendationer från ägaren Västra Götalandsregionen, för att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset.

Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendationer och riktlinjer gör att GöteborgsOperans ägare, styrelse och vd har beslutat att fortsatt ställa in samtliga föreställningar och publika aktiviteter under augusti månad. Beslutet gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland. 

– Vi är redo att ge angelägen och högkvalitativ scenkonst och vill inget hellre än att på ett säkert sätt återgå till vad vi är: ett scenkonsthus som ger föreställningar och konserter inför publik. Nu får vi vänta lite till men står beredda att öppna dörrarna när situationen förändras, säger Christina Björklund.

När öppnar GöteborgsOperan för publik igen? 
– Jag önskar att jag kunde säga ett datum, men under rådande omständigheter går det inte. Vårt uppdrag är att öppna när vi kan, men exakt när det blir och hur många vi får ta in i salongen beror på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, regeringen och vår ägare. Oavsett hur många personer vi får ha i publiken kommer vi att skapa en trygg miljö, säger Christina Björklund.

De som bokat biljett till en nu inställd föreställning kommer att kontaktas. Presentkort, ombokning eller pengarna tillbaka gäller.

Mer information hittar du här

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen