Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Press

Publicerad 23 oktober 2020

​GöteborgsOperan får öppna för 300 – ökar stegvis för säkerhetens skull

GöteborgsOperan får öppna för 300 personer i publiken från 1 november. Men för att säkerställa att öppningen sker på säkrast möjliga sätt kommer publikantalet att ökas stegvis, från dagens noll personer.

– Nu jobbar hela huset hårt och snabbt med ombokningar och förberedelser för vårt efterlängtade öppnande, säger vd Christina Björklund.

I tisdags fick GöteborgsOperan besked från ägaren Västra Götalandsregionen (VGR) om att få följa regeringens dåvarande direktiv om max 50 personer i publiken från 1 november. I går kom regeringens besked som från samma datum tillåter publik på 300 sittande besökare. Besluten innebär att GöteborgsOperans publika maxgräns höjs till 300 personer, men öppnandet kommer att ske i etapper.

– Vi är naturligtvis jätteglada över att regeringen lyssnat på kulturen och vår vilja att ta ansvar. Eftersom vi behöver vara helt säkra på att vi i skarpt läge hanterar vår publik på säkrast möjliga sätt genom alla delar av ett besök, kommer vi att öka publikantalet stegvis. På så sätt kan vi öva, riskbedöma och utvärdera alla rutiner innan vi öppnar för maxantalet 300 personer i publiken, säger Christina Björklund.

Efter att inleda med 50 i publiken vid premiären av "Out of time" 1 november är planen att under följande föreställningar öka stegvis till 100, 150 och 200, för att från och med föreställningen av "Cabaret" 12 november öppna dörrarna för 300 personer. Nya biljetter till kommande föreställningar kommer att släppas upp allteftersom.

– För oss är självklart publikens säkerhet och trygghet främsta fokus. Nu jobbar hela huset hårt och snabbt med ombokningar och förberedelser för vårt efterlängtade öppnande. Jag är övertygad om att 300 personer i vår enorma salong både kommer att vara smittsäkert och samtidigt kännas som en ”riktig” publik, med sorl och applåder och allt som hör till en live-föreställning, säger Christina Björklund.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen