Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 1 juni 2020

GöteborgsOperan flyttar in på Skövde Kulturhus

Nu är det klart. GöteborgsOperans Skövdescen flyttar från 1 januari 2021 in på Skövde Kulturhus.
– Vi ser flytten som en möjlighet till att utvidga GöteborgsOperans viktiga regionala arbete, säger vd Christina Björklund.

Efter många fina år på Eric Ugglas plats har arbetet med att hitta nya lokaler för GöteborgsOperans regionala premiärscen pågått sedan mars förra året. Och genom ett nytt samarbetsavtal mellan Skövde kommun och GöteborgsOperan står det alltså klart att Skövde Kulturhus blir verksamhetens nya hem (med undantag av de tekniska lokalerna som blir kvar i huset på Eric Ugglas plats).

Att Skövde Kulturhus blir GöteborgsOperans huvudscen i Västra Götaland utanför Göteborg, innebär att regionala produktioner huvudsakligen kommer att få premiär på Skövde Kulturhus för att senare turnera i regionen i enlighet med GöteborgsOperans uppdrag från regionen. Med tillgång till en mångfald av lokaler och scener i huset skapas nya spännande möjligheter till scenkonst.

– Fler scener ger oss mer flexibilitet – vi kan bättre anpassa våra produktioner till rätt scen och det hjälper oss att ytterligare utveckla och bredda verksamheten, säger Christina Björklund.

Avtalet gäller från och med den 1 januari 2021 till och med den 31 december 2023 och förlängs sedan automatiskt med ett år i taget om det inte sagts upp av någon part senast nio månader före avtalstidens utgång. Nu väntar planering av det praktiska arbetet kring hur flytten ska gå till och verksamheten bedrivas framöver.

– Vi sätter igång direkt. Det är många detaljfrågor att lösa kring hur vi bäst formar vår organisation, vår repertoar och vårt arbete för att på nya scener få fortsätta att möta och utvecklas tillsammans med vår publik, säger GöteborgsOperans vd Christina Björklund.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen