Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Press

Publicerad 20 oktober 2020

GöteborgsOperan öppnar för begränsad publik

Från och med den 1 november får GöteborgsOperan öppna dörrarna för publik igen. Maxgränsen just nu är 50 personer i publiken.

GöteborgsOperan har haft stängd publik verksamhet sedan den 12 mars. Även om andra teatrar spelat för högst 50 personer har GöteborgsOperan ställt in allt efter rekommendation från ägaren Västra Götalandsregionen (VGR), med hänvisning till den allvarliga situationen kring smittspridning.

Idag, den 20 oktober, har GöteborgsOperans ägare VGR ändrat sitt beslut i enlighet med regeringens. Det innebär att GöteborgsOperan från och med den 1 november får spela för max 50 personer i salongen, som har 1 276 sittplatser.

– Vi är naturligtvis väldigt glada över vår ägares beslut och den öppna och förtroendefulla dialog vi under lång tid haft med VGR. Det betyder oerhört mycket att få öppna dörrarna och möta en liten publik efter sju månader, naturligtvis med publikens säkerhet i absolut främsta fokus. Att hantera säkerheten för publik i våra stora lokaler är vi väl förberedda på, säger Christina Björklund, vd på GöteborgsOperan.

Under november månad planeras för hela tre premiärer och två nypremiärer. Först ut är världspremiären av dansdubbeln ”Out of time”, följd av musikalen ”Cabaret” och operorna ”Tosca” och ”Siegfried” på Stora scenen. Dessutom en nypremiär av dansverket ”Ministeriet för olösta känslor” på Lilla scenen.

GöteborgsOperan har sedan tidigare gjort en mängd justeringar av repertoar och planerat för scenarion med olika publiktal vid en eventuell öppning och fler justeringar kan komma, beroende på nya publikbeslut. Så gott som all försäljning till säsongens föreställningar har varit stängd sedan länge. Biljetter till vårens föreställningar är ännu inte släppta. Till ett antal kommande föreställningar hade dock fler än 50 biljetter hunnit säljas innan försäljningen stängde. GöteborgsOperan ser nu över hantering och fördelning och kommer att kontakta alla som har köpt eller reserverat biljetter.

– Det enda som smärtar i glädjebeskedet att vi får öppna är att vi behöver göra en del av vår trognaste publik besviken – eftersom vi inte kommer att kunna ta in alla de som köpte sina biljetter tidigt. Vi arbetar på att lösa fördelningen av dessa biljetter på bästa möjliga sätt, efter principen den som bokat först får plats, och vi ber ödmjukt om förståelse för att det är en svår knut att lösa, säger Christina Björklund.

Planerade premiärdatum i november: 

Mer information om gällande beslut här


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen