Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Press

Publicerad 1 april 2020

GöteborgsOperan ställer in all publik verksamhet fram till sommaren

Efter fredagens nationella förbud mot sammankomster med fler än 50 personer har GöteborgsOperans styrelse och vd beslutat att ställa in all publik verksamhet fram till sommaren. 

– Vårt fokus nu ligger på att säkra nästa säsong, säger vd Christina Björklund.

Den publika verksamheten på GöteborgsOperan har varit tillfälligt inställd sedan den 12 mars, till följd av regeringsdirektiv och rekommendationer från Västra Götalandsregion, för att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset.

Efter regeringens förbud mot sammankomster med fler än 50 personer, som aviserades fredag 27 mars, har GöteborgsOperans styrelse och vd beslutat att ställa in alla föreställningar fram till sommaren. Beslutet gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland. GöteborgsOperans biljettkassa och lunchservering håller tills vidare öppet, med begränsade öppettider. Alla som köpt biljett till en nu inställd föreställning kommer att kontaktas för ombokning.

– Vi vill naturligtvis inget hellre än att spela de föreställningar som vi arbetat hårt för att skapa och som vi vet att vår publik sett fram emot. Men det går inte nu tyvärr. Vi arbetar hårt för att se över alla kostnader och minimera de ekonomiska effekterna av den här situationen, och det oförutsägbara läget i omvärlden ställer också nya krav på oss vad gäller planering av material och personal. Inte minst vad gäller våra många internationella partners, till exempel konstnärliga team. Nu arbetar hela huset fokuserat för att säkra produktionen inför säsongen 2020/2021 och i höst hoppas vi få möta vår publik som vanligt igen, säger Christina Björklund, vd på GöteborgsOperan.

Fram till dess att huset åter öppnar för publik fortsätter GöteborgsOperan att filma och presentera föreställningar, konserter och inblickar bakom kulisserna via digitala samlingsplatsen HemmaOperan på opera.se och på sociala medier.

  • Information uppdateras löpande här
  • För pressfrågor och intervjuförfrågningar, kontakta press@opera.se, 031-10 80 68, 031-10 80 35
  • Biljettfrågor besvaras via biljetter@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen