Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

Press

Publicerad 12 mars 2020

GöteborgsOperan stänger ner all publik verksamhet

GöteborgsOperan stänger ner all publik verksamhet i två veckor [UPPDATERING 27/3: Tidsperioden justerad t. o. m. 30 april.] med omedelbar verkan, efter starka rekommendationer från Västra Götalandsregionen på torsdagseftermiddagen.


För att förhindra spridning av det nya corona-viruset covid-19 beslutade regeringen den 11 mars att stoppa alla allmänna sammankomster med fler än 500 personer. Förbudet gäller tills vidare.

På eftermiddagen idag den 12 mars fick GöteborgsOperan ytterligare starka rekommendationer från regiondirektören i Västra Götalandsregionen, i syfte att gå ett steg längre för att begränsa smittspridning.

– Saker och ting kan förändras snabbt och eftersom den här typen av offentliga tillställningar innebär ökad risk för smittspridning, har vi full förståelse för att vi behöver ta utökat ansvar i rådande läge. Nu arbetar vi hårt för att kontakta all berörd publik och hoppas på tålamod och förståelse, säger GöteborgsOperans vd Christina Björklund.

Med anledning av beslutet ställs samtliga föreställningar och guidade turer in fram till och med 25 mars. [UPPDATERING 27/3: Tidsperioden justerad t. o. m. 30 april.] Detta gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland.

Tidsperioden kan komma att justeras efter nya beslut framöver. Publik med bokade biljetter kommer att kontaktas i turordning och erbjudas att boka om sina biljetter till föreställningar senare i vår.

GöteborgsOperans biljettkassa och lunchrestaurang håller tills vidare öppet som vanligt. Medarbetarnas arbete påverkas inte och fortlöper som vanligt på GöteborgsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen