Välkommen till ett tryggt besök.

Press

Publicerad 23 januari 2020

Kulturministern besöker GöteborgsOperan

Fredag 24 januari kl 14 besöker kultur- och demokratiminister Amanda Lind GöteborgsOperan. På programmet står samtal med vd Christina Björklund och Anna-Karin Simlund, vice förbundsordförande i fackförbundet Symf och korist på GöteborgsOperan.

Besöket inleds med en rundvandring där flera medarbetare berättar om GöteborgsOperans verksamhet, inklusive om husets engagerade miljöarbete.

Därefter samtalar kultur- och demokratiministern med GöteborgsOperans vd Christina Björklund om hur ministern ser på GöteborgsOperan och dess roll i Kultursverige.

– GöteborgsOperan är en del av Västra Götalandsregionen, men också Sveriges näst största kulturinstitution. Därför är det förstås viktigt för oss att ha en levande dialog med den högsta nationella politiska nivån, och vi ser fram emot att välkomna och möta kultur- och demokratiministern här hos oss, säger Christina Björklund.

Besöket avslutas med ett samtal mellan kulturministern och Anna-Karin Simlund, vice förbundsordförande i fackförbundet Symf och korist på GöteborgsOperan, om kulturarbetares levnadsvillkor och den aktuella debatten om barnomsorg på obekväm arbetstid.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen