Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Press

Publicerad 17 november 2020

Medarbetare på GöteborgsOperan får stipendier från Frimurarna

För fjärde året i rad delar Svenska Frimurarordens Jubelfond ut stipendier till medarbetare på GöteborgsOperan. Här är årets stipendiater:

Åke Zetterström, baryton, tillhör GöteborgsOperans fasta solistensemble sedan invigningen 1994 – samma år som han mottog Birgit Nilsson-stipendiet ur sopranens hand – och har där gjort mängder av stora roller. "Alltid med perfekt balans i sina karaktärer, som genom hans omsorg blir mångbottnat mänskliga med perfekt timing mellan komik och tragedi. År 2010 fick han Tidskriften Operas prestigefulla pris för sin oförglömliga rolltolkning av Sixtus Beckmesser i Wagners "Mästersångarna i Nürnberg". 2020 debuterade han som regissör med minioperetten "Champagnetårar"."

Louise Pollock, trombonist och stämledare i GöteborgsOperans Orkester sedan 2015. "En fantastisk fin musiker som har brutit en barriär då hon fick anställning som stämledare i trombonstämman, en position som har varit mycket mansdominerad i de flesta orkestrar. Hon är aktiv som solist och undervisar på Musikhögskolan i Göteborg. Louise Pollock har vunnit en mängd framstående priser i nationella och internationella tävlingar för trombon och framträtt som solist med orkestrar som Duisburger Symphoniker, Düsseldorfer Symfoniker, Zürichs kammarorkester och Waiblingen Sinfonietta."

Roman Lindqvist, specialeffekter. "Roman Lindqvists förmåga att uppfinna och utveckla tekniska lösningar inom pyroteknik och specialeffekt som gör att publiken knappt kan tro sina ögon eller öron. Med hög kvalitet, säkerhetstänk och stor omtanke om teatern och kollegor producerar han scenkonst på hög nivå."

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen