Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Press

Publicerad 3 augusti 2020

Premiären för Cabaret flyttas – fortsatt inställda föreställningar på GöteborgsOperan

Så länge de nationella riktlinjerna för sammankomster är oförändrade förblir GöteborgsOperans publika verksamhet inställd – åtminstone under hela september. Premiären för musikalen Cabaret som skulle ha ägt rum 5 september flyttas därför till november, då smittspridningsläget förhoppningsvis förbättrats.

Som en liten tröst till alla som längtar efter scenkonst kommer vissa uppsättningar under hösten att erbjudas digitalt.

Den publika verksamheten på GöteborgsOperan har varit inställd sedan den 12 mars, till följd av regeringsdirektiv och rekommendationer från ägaren Västra Götalandsregionen, för att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset.

Eftersom Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer för sammankomster alltjämt är oförändrade har GöteborgsOperans ägare, styrelse och vd beslutat att fortsatt ställa in samtliga föreställningar och publika aktiviteter tills situationen bedöms som mindre allvarlig. Beslutet gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné.

Premiären för musikalen "Cabaret" – som skulle ha ägt rum 5 september – flyttas till november, vilket förhoppningsvis skapar en tillräcklig tidsmarginal för att åter kunna öppna för publik.

De föreställningar av nypremiären "La bohème" som skulle inleda operasäsongen på GöteborgsOperan är därför inställda. Men som ett slags kompensation kommer de som köpt biljetter till höstens föreställningar av uppsättningen att bjudas in till två livestreamade konsertanta framföranden av verket.

Digitala liveföreställningar av danskvällen "Beyond" kommer i september också att erbjudas till dem som köpt biljett till inställda föreställningar av den i våras.

Ett flertal konserter, bland annat en med operapärlor och smakprov ur säsongens planerade repertoar, kommer också att erbjudas digitalt.

Om nya direktiv kommer är GöteborgsOperan redo att snabbt öppna för publiken. Repetitionsarbetet för de olika uppsättningarna fortgår och föreställningar kommer att genomföras internt för att upprätthålla den konstnärliga kvaliteten så att artister och andra medarbetare ska vara förberedda att spela för publik så fort det är möjligt.

Beslut om övriga därefter kommande uppsättningar fattas löpande. Besked om föreställningar i oktober kommer senare.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen