Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

Press

Publicerad 21 januari 2020

Puccinis älskade La bohème placerad i 70-talets Paris

Puccinis "La bohème" är ett av operavärldens mest älskade och spelade verk – tack vare vacker musik och ett hjärtskärande drama om ungdom, kärlek och död. På GöteborgsOperan placeras handlingen till 1970-talets Paris, där de intellektuella bohemerna återuppstod till ljudet av studentrevolter och protestmarscher. 

"Så kall ni är om handen", "Musettas vals", "Mimìs aria". "La bohème" innehåller många fantastiska melodier. När GöteborgsOperan nu presenterar en helt ny uppsättning ser vi Kerstin Avemo i rollen som Mimì och det nyzeeländska stjärnskottet Thomas Atkins som hennes kärlek Rodolfo. Den sydafrikanske barytonen Luthando Qave återvänder till Göteborg i rollen som Marcello och Musetta sjungs av Mia Karlsson.

Alla är de del i ett kompisgäng som lever ett fritt och sorglöst konstnärsliv. Stark förälskelse uppstår, men lyckan byts mot förtvivlan när sjukdomen drabbar. Den ungdomliga bekymmerslösheten strålar, falnar och dör.

Det brittiska konstnärliga teamet bakom GöteborgsOperans uppsättning, med regissör Max Webster och Fly Davis, scenografi och kostym, har förlagt handlingen till det tidiga 1970-talets Paris, präglat av idealism och konstnärlig och intellektuell frihet.

– När Puccini skrev "La bohème" blickade han tillbaka på sin egen studietid, på väg in i en annan fas i livet. Berättelsen utspelar sig i ett för honom nära förflutet, en lätt nostalgisk tid. Därför placerar vi handlingen till en tid och plats som många i vår tid betraktar med samma slags nostalgi, säger regissör Max Webster.

Läs mer om "La bohème" här

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen