Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Press

Publicerad 20 maj 2020

Smygtitta på nästa säsong redan nu!

Varje vår brukar GöteborgsOperan bjuda in till en föreställning med godbitar ur den kommande säsongen. Men när salongen är stängd kommer smakproven av det som väntar istället i videoform. Konferencier för Säsongsglimtar 2020/2021 är musikalartisten Lars Hjertner.

Även om vi är mitt i en vår då inget är som det brukar, förbereder sig GöteborgsOperan för en ny fullmatad säsong. Från och med nu finns första chansen att lyssna på stycket ”Älskade man” ur den nyskrivna svenska operan Mytomania. Eller njuta av klassiska nummer ur musikalen Cabaret, arian ”Casta diva” ur Bellinis Norma, eller ”Fångarnas kör” ur Verdis opera Nabucco.

Koreograferna Kenneth Kvarnström, Johan Inger, Jo Strømgren, Paul Blackman, Christine Gouzelis och Alan Lucien Øyen – som alla är aktuella med nya verk tillsammans med GöteborgsOperans Danskompani – möter sin publik i egenfilmade hälsningar från prunkande trädgårdar, höga träd och djupaste kanadensisk urskog (eller möjligtvis en stadspark i Oslo – när Jo Strømgren är i farten tappas både tid och rum).

I Säsongsglimtar 2020/2021 presenteras den kommande repertoaren i tre filmer: en för opera, musikal och konsert, en för dans och en för verksamheten Skapa, där scenkonst formas av, med och för människor i alla åldrar, med olika förmågor och förutsättningar.

Här finns Säsongsglimtar 2020/2021

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen