Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Storm

Storm

Dansverk av STIJN CELIS

Storm, trailer

Flamländaren Stijn Celis är en bekant koreograf som skapat både Your passion is pure joy to me (2009) och Looming sky (2011) för GöteborgsOperans Danskompani. Hans Romeo och Julia gästspelade med Semperoper Ballett våren 2016. Stijn Celis är balettchef vid Saarländisches Staatstheater i tyska Saarbrücken, men koreograferar över hela världen. I Storm, sitt nya verk för GöteborgsOperans Danskompani, samarbetar han bland annat med en internationellt hyllad expert på visuell kommunikation, Philipp Contag-Lada.

Stijn Celis verk Storm är uppdelat i tre kapitel. Det finns ett före stormen, ett under och ett efteråt. De olika stadierna, av både yttre och inre stormar, syns i dansarnas kroppar.

– Jag vill undersöka vad som händer när människan konfronteras med förstörelse och förändring. Vi kan alla relatera till stormar i våra liv. Till ett före, under och efter stormen, när landskapet förändrats. Och ju äldre vi blir, desto mer medvetna blir vi om hur skört livet är. Stormen kan slå till när som helst.

Koreograf Stijn Celis diskuterar Storm

Stijn Celis förhoppning är att vi som ser Storm kommer att kunna känna igen oss i det som händer på scenen.

– Att en storm leder till förändring är oundvikligt. Det är inte säkert att det blir bättre, men förändringen gör det möjligt börja om. Ur det hänseendet är det ju något positivt men självklart handlar förändringen efter en storm också om ödeläggelse och förstörelse. Efter stormen krävs en tid av uppbyggnad och en omformulering av gamla sanningar. Storm handlar därför om den mänskliga återhämtningsförmågan, vår förmåga att återskapa och förnya. 

Information

Team

Koreografi – Stijn Celis
Musik av – Lorenzo Bianchi Hoesch
Dramaturgi – Armin Kerber
Scenografi och kostymdesign – Nicolas Musin
Ljusdesign – David Stokholm
Projektioner – Philipp Contag-Lada

Världspremiär 4 March 2017 på GöteborgsOperan
Speltid 50 min
Dansare 12

För agenter

Pressbilder

Klicka här för att ladda ner pressbilder

Obs, denna bildset innehåller också bilder från ett annat verk: Rothko Chapel. Kolla gärna bilddetaljer innan publicering.

Dokument

Produktblad
Föreställningsprogram

Föreställningsfilm

För att få tillgång till hela föreställningsfilm, skicka en e-post ansökan till danskompani@opera.se

Kontakt

GöteborgsOperans Danskompani
danskompani@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen