Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Restaurang

Restaurang

Vi vill att det ska finnas något för alla. Från trerätters på linneduk i restaurangen till enklare menyer i våra barer och caféer.

Öppettider

Information om restaurangens ordinarie öppettider hittar du här →

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, Operabaren och caféet finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t. ex. vegankost eller någon form av specialkost, får du gärna kontakta oss i förväg på telefon 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se så ska vi göra vårt bästa för att tillmötesgå dina önskemål.

Om restaurangen

Kärlek till mat och dryck, en stark ekologisk övertygelse och osviklig timing. Det är så vi jobbar i köket.


Middag på GöteborgsOperan

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och spara kaffe och dessert till pausen. Restaurangen har plats för 150 gäster och alla bord har utsikt över Göta älv.

Maten serveras alltid i god tid före föreställningen så att du får äta i lugn och ro. ”Gästerna är här för både mat och föreställning och får en fantastisk upplevelse", säger Ousainou Mbye, assisterande restaurangchef.

Luncha vid kajkanten

GöteborgsOperans Restaurang serverar lunch måndag till fredag mellan klockan 11.30 och 14.00. Boka gärna bord.

Här kan du äta med gott samvete

GöteborgsOperans Restaurang har en väl utvecklad miljöfilosofi som genomsyrar verksamheten. Det bekräftas av Nordens främsta miljömärkning: Svanen.

Att välja Svanenmärkt är ett enkelt sätt att rädda världen lite grann varje dag. #räddavärlden

Läs mer om vårt miljöarbete

Hållbara Restauranger

GöteborgsOperans Restaurang har tagit ytterligare ett steg i miljöarbete och anslutit sig till nätverket Hållbara Restauranger.

Hållbara Restauranger är ett nätverk för restauratörer och restauranger. Visionen är att påverka restaurangbranschen att jobba mer hållbart. I fokus ligger fem områden: Mat, Miljö & Klimat, Reko, Kommunikation och Ekonomi. Det hela, naturligtvis, med gästen i centrum. Att äta på restaurang ska vara en trevlig upplevelse med hållbart fokus. 

Nätverket startade i Stockholm och finns sedan förra året även i Göteborg.

Läs mer på Hållbara Restaurangers webbplats

GöteborgsOperan fixar festen

Även föreställningsfria kvällar kan GöteborgsOperan bjuda på fest och glam. Guldbaggegalan, dopet av Ostindiefararen och World Childhood Foundations tioårsjubileum är alla exempel på evenemang GöteborgsOperan arrangerat.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen