Trettondagsmenyn
5 januari 2021
Meny
Restaurangen, innan konserten
995 kr
Amuse-bouche
Jordärtskocka, med rökt smetana och löjrom
Förrätt
Kungskrabba med picklad fänkål, forellrom, sojaemulsion, vattenkrasse och grönt havssmör
Varmrätt
Hällsotad hjortrygg med västerbottenkrokett, rostad pumpapuré, citronpicklad pumpa, syrad silverlök och svampsky
Dessert
Vispad hallonbavaroise med choklad- och kolaganache, fryst hallonmousse, åkerbärskräm och mandelflarn
Trettondagsaftonsbuffé i Operabaren
695 kr
Förrätt
Murkelsoppa med krispigt Isterband
Buffé
Blini med löjrom, gräddfil och rödlök
Grillad flankstek med pepparbearnaise
Operans lyxiga skaldjursbakelse toppad med rökt forellrom
Asiatisk laxsida med sojaemulsion och picklad fänkål
Hällsotad hjortrygg med pumpakräm och citronpicklad pumpa
Trippel lökpaj med cheddarostkräm
Västerbottenskroketter
Caesarsallad med krutonger
Krämig potatissallad
Tomat- och fetaostsallad
Kuvertbröd med smör, och ost
Dessert
Mini crème brûlée
Vispad hallonbavaroise
Kvällsmeny Restaurangen, efter konserten
Blomkåls- och tryffelsoppa med smörstekt skogssvamp och örtsallad
249 kr
Chark- och osttallrik med oliver och bröd
249 kr
Operans räksmörgås på danskt ekologiskt rågbröd med pepparrotsmajonnäs
219 kr
Bookmaker på smörstekt bröd med dijoncrème, äggula och pepparrot, serveras med pommes frites
269 kr
För att boka bord, vänligen kontakta Restaurangens bokningsservice på tel 031-13 13 00