Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Bokning

Du kan boka bord i restaurangen via vårt online formulär, eller ring restaurangens bokningsservice på tfn 031–13 13 00.

Telefontider, restaurang

Mån–tis  9.30—11.00
Ons–fre  9.30—15.00
Lör–sön  13.00—16.00

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Vinlista

Du kan läsa vinlistan här

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Välj mellan Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny 
    eller 
    GöteborgsOperans Gröna Meny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

À la carte-meny
fr.o.m. 5 september 2020

Förrätter

(Rek.) Operans ”Eggs Benedict”
Lätt gravad och hemrökt lax med rostad lökbrioche, ägg 65 grader och hollandaise på brynt smör och laxrom 179:-

Svenskt höstlamm
Dragonstekt lammrygg med långbakat lammlägg, isterbandscrunch, dragonsmul och fårost 179:-

Svampsoppa med svartrot, citronkokt gulbeta och parmesanfärskost 169:-


Varmrätter 

(Rek.) Smörstekt uer med brynt räksmör, grillad bläckfisk, rökt krossad potatis, kalamataoliver, spritärter och inlagd lök 295:-


Kyckling- och murkelterrin med potatis- och ramslökspuré, dragonpicklad endiv, kronärtskockshjärta, bondbönor, grillad vårlök och brynt kycklingbuljong 295:-

Rökt blomkål med dill, vitlöksrostad japansk aubergine, emulsion på kallpressad rapsolja, cornichonger, picklad jalapeño och smörskum 285:-

Operans räksmörgås med citron- och pepparrotsmajonnäs, tomat och citron 219:-

Dessert

(Rek.) Muscatbakade äpple med havresmul, vaniljanglaise samt äppel- och kardemummakompott 129:-


Björnbär- och färskostglass med rostad pistagemazarin, bränd italiensk maräng och kanderad pistage 129:-

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör 169:-

Kvällens glass/sorbet 79:-

Operans chokladtryffel med kvällens smak 59:-


Köksmästaren rekommenderar (Fast menypaket)
565 kr

Förrätt
Operans ”Eggs Benedict”
Lätt gravad och hemrökt lax med rostad lökbrioche, ägg 65 grader och hollandaise på brynt smör och laxrom

Varmrätt
Smörstekt uer med brynt räksmör, grillad bläckfisk, rökt krossad potatis, kalamataoliver, spritärter och inlagd lök

Dessert
Muscatbakade äpple med havresmul, vaniljanglaise samt äppel- och kardemummakompott

GöteborgsOperans Gröna Meny (Fast menypaket)
525 kr

Förrätt
Svampsoppa med svartrot, citronkokt gulbeta och parmesanfärskost

Varmrätt
Rökt blomkål med dill, vitlöksrostad japansk aubergine, emulsion på kallpressad rapsolja, cornichonger, picklad jalapeño och smörskum

Dessert
Muscatbakade äpple med havresmul, vaniljanglaise samt äppel- och kardemummakompott

Med reservation för eventuella prisförändringar.


Bistromeny vid dansföreställningar hösten 2020

Läs mer om vår bistromeny

Nyårsmeny 31 december

Läs mer om vår Nyårsmeny och boka bord


Trettondagsmeny 5 januari

Lär mer om vår Trettondagsmeny och boka bord


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen