Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Bokning

Du kan boka bord i restaurangen via vårt online formulär, eller ring restaurangens bokningsservice på tfn 031–13 13 00.

Telefontider, restaurang

Mån–tis  9.30—11.00
Ons–fre  9.30—15.00
Lör–sön  13.00—16.00

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Vinlista

Du kan läsa vinlistan här

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Välj mellan Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny 
    eller 
    GöteborgsOperans Gröna Meny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

À la carte-meny
fr.o.m. 1 februari 2020

Förrätter

Sashimi på citronrimmad torsk med brynt yuzusmör, rökt stenbitsrom och variation på kål
179 kr

Ramslöksbakad kalvrygg med rökt äggula, friterad anjovislökring, krassemajonnäs, dillgurka och syltad pepparrot, 179 kr
Köp till 10g Kalixlöjrom: 89 kr

Säsongens betor med krokett på getost, sojarostade hasselnötter samt operans hemslungade tryffelhonung direkt från taket
159 kr

Varmrätter 

Eldad röding med smörstuvad potatis med Kalixlöjrom, friterad äggula, citronsyltad lök och smörstekta gråärtor
295 kr

Gotländsk entrecôte med potatisfondant, cheddarostkräm, sherry- och dragonsky samt sallad med haricots verts och chorizo
325 kr

Grillad kejsarhatt med friterad potatiskrutong, sojaglaserad svartrot, chilimarmelad och rökt broccolikräm
295 kr

Dessert

Rominkokt ananas med kokosflarn, sesamkrisp, yoghurtkräm och namelaka på mjölkchoklad
119 kr

Mandarinsorbet med citruscrémeux, fryst chokladmousse och riven blodapelsin
119 kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör
159 kr

Kvällens glass/sorbet - Fråga din servitör
79 kr

Operans chokladtryffel med kvällens smak
59 kr

Köksmästaren rekommenderar (Fast menypaket)
545 kr

Förrätt
Sashimi på citronrimmad torsk med brynt yuzusmör, rökt stenbitsrom och variation på kål 

Varmrätt
Eldad röding med smörstuvad potatis med Kalixlöjrom, friterad äggula, citronsyltad lök och smörstekta gråärtor

Dessert
Rominkokt ananas med kokosflarn, sesamkrisp, yoghurtkräm och namelaka på mjölkchoklad

GöteborgsOperans Gröna Meny (Fast menypaket)
525 kr

Förrätt
Säsongens betor med krokett på getost, sojarostade hasselnötter samt operans hemslungade tryffelhonung direkt från taket

Varmrätt
Grillad kejsarhatt med friterad potatiskrutong, sojaglaserad svartrot, chilimarmelad och rökt broccolikräm 

Dessert
Rominkokt ananas med kokosflarn, sesamkrisp, yoghurtkräm och namelaka på mjölkchoklad

Med reservation för eventuella prisförändringar.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen