Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Bokning

Du kan boka bord i restaurangen via vårt online formulär, eller ring restaurangens bokningsservice på tfn 031–13 13 00.

Telefontider, restaurang

Mån–tis  9.30—11.00
Ons–fre  9.30—15.00
Lör–sön  13.00—16.00

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Vinlista

Du kan läsa vinlistan här

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Välj mellan Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny 
    eller 
    GöteborgsOperans Gröna Meny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

930 kr

À la carte-meny
fr.o.m. 7 November 2020

Förrätter

Lätt gravad och hemrökt lax med rostad lökbrioche, ägg 65 grader och hollandaise på brynt smör och laxrom 169kr


Skaldjursbisque med sotad pilgrimsmussla, picklad gurka, torkad silverlök och dansk krasse 169kr

Varmrätter 

Ljummen ankrillette med pecorino, cornichoner, rostad lök, senapsfrön, dijonnaise, hyvlad tryffel och vattenkrasse på hembakt bröd 285kr


Bakad torskrygg med potatispuré, rökt beurre blanc, löjrom och krondillspicklade kantareller 295kr

Tryffel- och kålterrin med västerbottenost, picklad kantarell, variation på beta, hyvlad tryffel och brynt hasselnötssmör 285kr


Operans räksmörgås med citron- och pepparrotsmajonnäs, tomat och citron 
Halv 159kr / Hel 219kr

Dessert

Kvällens glass med ljummen mazarin och höstens tillbehör 119kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör 149kr

Operans chokladtryffel med kvällens smak 49kr


Köksmästaren rekommenderar (Fast menypaket)
535 kr

Förrätt
Lätt gravad och hemrökt lax med rostad lökbrioche, ägg 65 grader och hollandaise på brynt smör och laxrom

Varmrätt
Bakad torskrygg med potatispuré, rökt beurre blanc, löjrom och krondillspicklade kantareller

Dessert
Kvällens glass med ljummen mazarin och höstens tillbehör

GöteborgsOperans Gröna Meny (Fast menypaket)
535 kr

Förrätt
Sotad avokado med rostad lökbrioche, ägg 65 grader och hollandaise på brynt smör

Varmrätt
Bakad torskrygg med potatispuré, rökt beurre blanc, löjrom och krondillspicklade kantareller

Dessert
Kvällens glass med ljummen mazarin och höstens tillbehör

Med reservation för eventuella prisförändringar.


Bistromeny vid dansföreställningar hösten 2020

Läs mer om vår bistromeny

Nyårsmeny 31 december

Läs mer om vår Nyårsmeny och boka bord


Trettondagsmeny 5 januari

Lär mer om vår Trettondagsmeny och boka bord


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen