Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

À la carte-meny
9 Feb 2019 – 12 April 2019

Förrätter

Tartar på matjessill från Norröna smaksatt med brynt smör, serveras med friterad potatis, syrad lök, pocherad äggula, smetana och smörstekt kavring
179 kr

Tjälknöl på älg serveras med syltade kantareller, citronkokt jordärtskocka, tryffel, senapsfrön och vilt-consommé
179 kr

Pumpavåffla med bakade jordärtskockor, citronskum, rostad mandel och tångkaviar
159 kr

Varmrätter

Vin- och äpplebrässerad ekologisk svensk fläsksida med rökt rotsellerikräm och chorizosmulor, grönkålscaesarsallad med pomelo- och yuzusyrad rotselleri samt smörad kycklingbuljong 
295 kr

Bouillabaisse på operans vis
Rimmad pilgrimsmussla, halstrad havskräfta, bläckfisk, konfiterad Ditte-potatis, syltad tomat, saffransaioli och hummerbuljong  
295 kr

Rökta rödbetor med friterad kroppkaka med morot och äpple, buljong på kål, rostade hasselnötter och wasabi-heta lingon
285 kr


Dessert

Kaffebrownie med dulchecremeaux, saltrostad pistage och variation på hjortron
119 kr

Äpple och mandelkaka med blodapelsin sorbet, vanilj- och stjärnanispannacotta,  
bakade äpplen och rostade mandelsmulor
119 kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör
159 kr

Kvällens glass/sorbet - Fråga din servitör
79 kr

Tryffel med kvällens smak
49 kr


GöteborgsOperans Gröna Meny
515 kr

Förrätt
Pumpavåffla med bakade jordärtskockor, citronskum, rostad mandel och tångkaviar

Varmrätt
Rökta rödbetor med friterad kroppkaka med morot och äpple, buljong på kål, rostade hasselnötter och wasabi-heta lingon

Dessert
Kaffebrownie med dulchecremeaux, saltrostad pistage och variation på hjortron

Köksmästaren rekommenderar
535 kr

Förrätt
Tartar på matjessill från Norröna smaksatt med brynt smör, serveras med friterad potatis, syrad lök, pocherad äggula, smetana och smörstekt kavring

Varmrätt
Svensk ekologisk vin- och äppelbrässerad fläsksida med rökt rotsellerikräm och chorizosmulor, grönkålscaesarsallad med pomelo- och yuzusyrad rotselleri samt smörad kycklingbuljong

Dessert
Kaffebrownie med dulchecremeaux, saltrostad pistage och variation på hjortron

Med reservation för eventuella prisförändringar.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen