Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Välj mellan Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny 
    eller 
    GöteborgsOperans Gröna Meny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

À la carte-meny 
från 31 Augusti till 12 September 2019 

Förrätter

Sotad Fröjalax med rättikasallad, sojavinägrett och chilimajonnäs 179 kr

Svampsoppa med picklad ostronskivling, krispig palsternacka, 

västerbottenspaj och svampkräm 159 kr

Burrata med tomater, gremolata och vitlökskrisp 159 kr

Varmrätter

Pocherad torskrygg med potatis- och vårlökspuré, laxrom och dillinkokt fänkålssallad 295 kr

Sommarrullar med ingefära, chili, sparris, bakad blomkål och yoghurt 285 kr

Ankbröst med rotselleri, äppelpuré, smörad kycklingfond och krispig jordärtskocka 295 kr

Dessert

Hallonmousse med citroncurd, lakritssmulor, hallonmaräng och kola 119 kr

Chokladkräm med havtorn, limemaräng och hasselnötter 119 kr

Operans ekologiska ostar med dagens tillbehör 159 kr

Kvällens chokladtryffel  59 kr

Kvällens glass/sorbet  79 kr



GöteborgsOperans Gröna Meny (Fast menypaket)
525 kr

Förrätt
Burrata med tomater, gremolata och vitlökskrisp

Varmrätt
Sommarrullar med ingefära, chili, sparris, bakad blomkål och yoghurt

Dessert
Hallonmousse med citroncurd, lakritsmaräng och kola

Köksmästaren rekommenderar (Fast menypaket)
545 kr

Förrätt
Sotad Fröjalax med rättikasallad, sojavinägrett och chilimajonnäs

Varmrätt
Pocherad torskrygg med potatis- och vårlökspuré, laxrom och dillinkokt fänkålssallad  

Dessert
Hallonmousse med citroncurd, lakritsmaräng och kola

Med reservation för eventuella prisförändringar.


À la carte-meny  
från 13 September till 30 Oktober 2019

Förrätter

Svensk höstlammrostbiff med brynt syrat smör, terrin på trattkantarell och  rotsaker, tryffelpecorino, vitlökssmulor och bladsallad 179 kr

Trädgårdscarpaccio med det bästa från trädgårdslandet som t.ex. rödbeta,  lila blomkål, kronärtskocka, citronkokt rädisa och bondbönor,  serveras med kimchimajonnäs och friterade linser 159 kr

Hemrökt fjällröding med gremolata, Kalixlöjrom, pepparrotskräm och snö av råhyvlat äpple och rädisa 179 kr

Varmrätter

Skinnhalstrad kummelrygg med risotto på 4 sorters skånska gryn, picklade kantareller, lila brysselkål och sojasabayonne 295 kr

Långbakad pastrami på oxbringa med puré på jordärtskocka, västerbottensmaksatt lökring, vinägerkokt lök och smörad rödvinssås 295 kr

Rostad morothummus med gulbetsfondant, rostad mandel, valnötsolja och yuzukokt savojkål 285 kr

Desserter

Krämig kolapannacotta med variation på havtorn, bakade bär, morotsmaräng och mandelkräm 119 kr

Hallon- och rödbetssorbet med bakad chokladkräm, hasselnötssponge och syrliga hallonband 119 kr

Operans ekologiska ostar med dagens tillbehör 159 kr

Kvällens chokladtryffel 49 kr

Kvällens glass/sorbet 79 kr

Köksmästaren rekommenderar (Fast menypaket)
545 kr


Förrätt
Svensk höstlammrostbiff med brynt syrat smör, terrin på trattkantarell och  rotsaker, tryffelpecorino, vitlökssmulor och bladsallad

Varmrätt
Skinnhalstrad kummelrygg med risotto på 4 sorters skånska gryn, picklade kantareller, lila brysselkål och sojasabayonne

Dessert
Krämig kolapannacotta med variation på havtorn, bakade bär, morotsmaräng och mandelkräm


GöteborgsOperans Gröna Meny (Fast menypaket)
525 kr

Förrätt
Trädgårdscarpaccio med det bästa från trädgårdslandet som t.ex. rödbeta,  
serveras med kimchimajonnäs och friterade linser

Varmrätt
Rostad morothummus med gulbetsfondant, rostad mandel, valnötsolja och yuzukokt savojkål

Dessert
Krämig kolapannacotta med variation på havtorn, bakade bär, morotsmaräng och mandelkräm


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen