Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Obs, nu har vi sommaruppehåll och öppnar igen för höstsäsongen den 1:a september 2018

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tel 031-13 13 00.

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tel 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

À la carte-meny
1 september 2018 - 7 november 2018

Förrätter

Sotad hjorttartar med krispig ostronskivling, skogsvampskrokett, lingonsherry och lingonmajonnäs
179 kr

Havssmörsgratinerade ostron med picklad avokado, yuzufänkål, sjökorall och riven bottarga
179 kr

Tataki på aubergine med cashewmajonnäs smaksatt med miso, saltrostade pinjenötter, sojapicklad shiitakesvamp och hyvlad tryffel
159 kr

Varmrätter

Bakad torskrygg med citrusinlagd pilgrimsmussla, ostronvinägrett, palsternackspuré, variation på jordärtskocka samt brynt smörskum
295 kr

Äppelbrässerad fläsksida med kräm på kål, potatiskrutonger, rökta morötter samt pommes de Paris-smör
295 kr

Chilibakad hasselbackspumpa med rökt broccolikräm, yuzusyrad rotselleri, inlagd pumpa och gruyèreost
285 kr

Dessert

Mocca-semifreddo med ljummen saltig chokladsås, syrliga körsbärstillbehör och mandelmaräng
119 kr

Nyponbavaroise med rostad havrekräm, nyponros-sherbet och timutpeppar-flarn
119 kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör
159 kr

Kvällens glass/sorbet - Fråga din servitör
79 kr

Tryffel med kvällens smak
79 kr


GöteborgsOperans Gröna Meny

515 kr

Förrätt
Tataki på aubergine med cashewmajonnäs smaksatt med miso, saltrostade pinjenötter, sojapicklad shiitakesvamp och hyvlad tryffel

Varmrätt
Chilibakad hasselbackspumpa med rökt broccolikräm, yuzusyrad rotselleri, inlagd pumpa och gruyèreost

Dessert
Mocca-semifreddo med ljummen saltig chokladsås, syrliga körsbärstillbehör och mandelmaräng

Köksmästaren rekommenderar
535 kr

Förrätt
Sotad hjorttartar med krispig ostronskivling, skogsvampskrokett, lingonsherry och lingonmajonnäs

Varmrätt
Bakad torskrygg med citrusinlagd pilgrimsmussla, ostronvinägrett, palsternackspuré, variation på jordärtskocka samt brynt smörskum

Dessert
Mocca-semifreddo med ljummen saltig chokladsås, syrliga körsbärstillbehör och mandelmaräng

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen