Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Bokning

Du kan boka bord i restaurangen via vårt online formulär, eller ring restaurangens bokningsservice på tfn 031–13 13 00.

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Välj mellan Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny 
    eller 
    GöteborgsOperans Gröna Meny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

À la carte-meny 
31 okt 2019 – 30 jan 2020

Förrätter

Hjorttartar rimmad med soja och timjan, majonnäs på karljohanssvamp, syltade senapsfrön,  
friterad rotselleri och pepparrotslingon 
179 kr

Dillgravad röding med ägg, gräslök, brynt västerbottensostskum, lökkrokett och dillvinägrett
179 kr

Jordärtskockssoppa med krispig hasselbackspotatis, puré på silverlök och chips på svart vitlök
159 kr

Varmrätter

Lättrökt torskrygg med Sandefjordsås, bakad blomkålskräm, rivet saffranssmör, friterad purjolök och lättsyrad gurka
295 kr

Halstrat ankbröst med rostad rotselleripuré, kryddpicklade gulbetor, lagrad sherryvinägersky och nashipäron
295 kr

Långbakad rotselleri vänd i rosmarinsbrynt smör med tryffelmajonnäs, rostad macadamianöt, friterad pärllök och picklad röd endiv
285 kr

Dessert

Trillingnöt: Chokladterrin med nötter, kryddig björnbärskompott, björnbärspannacotta, friterade macadamianötter och hasselnötsmousse
119 kr

Svartvinbärscremoso med chokladsorbet, smörstekt sockerkaka på brynt smör samt sudachipärlor
119 kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör
159 kr

Kvällens glass/sorbet - Fråga din servitör
79 kr

Operans 25-årsjubileumstryffel med smak av champagne och jordgubbe
49 kr

Köksmästaren rekommenderar (Fast menypaket)
545 kr

Förrätt
Hjorttartar rimmad med soja och timjan, majonnäs på karljohanssvamp, syltade senapsfrön,  friterad rotselleri och pepparrotslingon 

Varmrätt
Lättrökt torskrygg med Sandefjordsås, bakad blomkålskräm, rivet saffranssmör, friterad purjolök och lättsyrad gurka

Dessert
Trillingnöt: Chokladterrin med nötter, kryddig björnbärskompott, björnbärspannacotta, friterade macadamianötter och hasselnötsmousse

GöteborgsOperans Gröna Meny (Fast menypaket)
525 kr

Förrätt
Jordärtskockssoppa med krispig hasselbackspotatis, puré på silverlök och chips på svart vitlök

Varmrätt
Långbakad rotselleri vänd i rosmarinsbrynt smör med tryffelmajonnäs, rostad macadamianöt, friterad pärllök och picklad röd endiv 

Dessert
Trillingnöt: Chokladterrin med nötter, kryddig björnbärskompott, björnbärspannacotta, friterade macadamianötter och hasselnötsmousse

Med reservation för eventuella prisförändringar.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen