Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Bokning

Du kan boka bord i restaurangen via vårt online formulär, eller ring restaurangens bokningsservice på tfn 031–13 13 00.

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Välj mellan Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny 
    eller 
    GöteborgsOperans Gröna Meny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

Med reservation för eventuella prisförändringar.


À la carte-meny  
från 13 September till 30 Oktober 2019

Förrätter

Trädgårdscarpaccio med det bästa från trädgårdslandet så som rödbeta, blomkål, kronärtskocka, citronkokt rädisa och bondbönor,  serveras med kimchimajonnäs och friterade linser 159 kr

Hemrökt fjällröding med gremolata, Kalixlöjrom, pepparrotskräm, råhyvlat äpple och rädisa 179 kr

Svensk höstlammrostbiff med brynt picklat smör, terrin på trattkantarell och rotsaker, tryffelpecorino, vitlökssmulor och bladsallad 179 kr

Varmrätter

Skinnhalstrad kummelrygg med risotto på 4 sorters skånska gryn, picklade kantareller, brysselkål och sojasabayonne 295 kr

Långbakad pastrami på oxbringa med puré på jordärtskocka, lökring smaksatt med västerbottensost, vinägerkokt lök och smörad rödvinssås 295 kr

Rostad morotshummus med gulbetsfondant, rostad mandel, valnötsolja och yuzukokt savojkål 285 kr

Desserter

Krämig kolapannacotta med variation på havtorn, bakade bär, morotsmaräng och mandelkrisp 119 kr

Hallon- och rödbetssorbet med bakad chokladkräm, hasselnötssponge och syrliga hallonband 119 kr

Operans ekologiska ostar med dagens tillbehör 159 kr

Kvällens chokladtryffel 59 kr

Kvällens glass/sorbet 79 kr

Köksmästaren rekommenderar (Fast menypaket)
545 kr


Förrätt
Hemrökt fjällröding med gremolata, Kalixlöjrom, pepparrotskräm, råhyvlat äpple och rädisa

Varmrätt
Långbakad pastrami på oxbringa med puré på jordärtskocka, lökring smaksatt med västerbottensost, vinägerkokt lök och smörad rödvinssås

Dessert
Krämig kolapannacotta med variation på havtorn, bakade bär, morotsmaräng och mandelkrisp


GöteborgsOperans Gröna Meny (Fast menypaket)
525 kr

Förrätt
Trädgårdscarpaccio med det bästa från trädgårdslandet så som rödbeta, blomkål, kronärtskocka, citronkokt rädisa och bondbönor,  serveras med kimchimajonnäs och friterade linser

Varmrätt
Rostad morotshummus med gulbetsfondant, rostad mandel, valnötsolja och yuzukokt savojkål

Dessert
Krämig kolapannacotta med variation på havtorn, bakade bär, morotsmaräng och mandelkrisp


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen