Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Välj mellan Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny 
    eller 
    GöteborgsOperans Gröna Meny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

À la carte-meny 
från 13 April 2019 

Förrätter

Eldad Fröjalax med stenbitsrom, emulsion på ramslök, citronkokt rädisa, pepparrot och kräm på äggula  
179 kr

”Kalv i dill”
- Sous vide-bakad kalvrygg med cidervinägerkräm, pressgurka och krassesallad 
179 kr

Vasslekokt sparris med brynt smörvinägrett med hasselnötter, mandelpotatisskum och körvel 159 kr
– Köp till Kalix Löjrom 20g 95 kr

Varmrätter

Pocherad torskrygg med rökt smörsås, potatis- och vårlökspuré, rivet hummersmör och dillinkokt fänkålssallad  
295 kr

Ballotine på majskyckling och ramslök med spenatgnocchi, gräslöksbeurre blanc, syrad primörmorot och sparris  
295 kr

Rotsellerirullar med buffelmozzarella och pumpafrön, variation på tomat, rostad majskräm och tempurafriterad majs  
285 kr

Dessert

Bakad vit chokladkräm med variation på rabarber, torkad chokladmousse och rostad mandelmassa  
119 kr

Citron- och ängsyrasorbet med skum på smetana, citroncurd, örtsmulor och krossad timjanmaräng
119 kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör  
159 kr

Kvällens glass/sorbet - Fråga din servitör  
79 kr

Operans 25-årsjubileumstryffel med smak av champagne och jordgubbe  
49 kr


GöteborgsOperans Gröna Meny (Fast menypaket)
515 kr

Förrätt
Vasslekokt sparris med brynt smörvinägrett med hasselnötter, picklad mandelpotatis och körvel  

Varmrätt
Rotsellerirullar med buffelmozzarella och pumpafrön, variation på tomat, rostad majskräm och tempurafriterad majs 

Dessert
Bakad vit chokladkräm med variation på rabarber, torkad chokladmousse och rostad mandelmassa

Köksmästaren rekommenderar (Fast menypaket)
535 kr

Förrätt
Eldad Fröjalax med stenbitsrom, emulsion på ramslök, citronkokt rädisa, pepparrot och kräm på äggula

Varmrätt
Pocherad torskrygg med rökt smörsås, potatis- och vårlökspuré, rivet hummersmör och dillinkokt fänkålssallad

Dessert
Bakad vit chokladkräm med variation på rabarber, torkad chokladmousse och rostad mandelmassa 

Med reservation för eventuella prisförändringar.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen