Restaurangmeny

Restaurang|meny

Välkommen att njuta av scenkonst, mat och dryck hos oss! Om du vill kan du äta förrätt och varmrätt före föreställningen och inta kaffe och dessert i pausen.

Öppettider

Restaurangen öppnar 2,5 timmar före föreställningen. 
Vid matinéer gäller särskilda öppettider.  För information ring tfn 031-13 13 00.

Matallergi och matintolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, OperaBaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tfn 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

GöteborgsOperans guldkväll

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med vårt lyxiga paket Guldkväll:

  • Ett glas mousserande vin före maten
  • Köksmästarens rekommenderade trerättersmeny
  • Vinpaket (utvalt av GöteborgsOperans sommelier) 
  • Kaffe med chokladtryffel

895 kr

À la carte-meny
8 nov 2018 – 8 feb 2019

Förrätter

Rökt hälleflundra med brynt smörskum, forellrom, friterad silverlök och syltad steklök
179 kr

Ankterrin uppsmakad med svensk anklevermousse, majonnäs på nötter, variation på gulbeta och pulver på jordärtskocka
179 kr

Karl-Johansvampsoppa med bakat 63°C ägg, syrad ostronskivling, pulver på svartkål, tändstickspotatis samt hyvlad vintertryffel
159 kr

Varmrätter

Ekologisk, svensk ryggbiff med rostad pumpa kräm, toppmurkelsky med ljummen svartvinbärsgelé, smörstekt svartkål och syrad silverlök
295 kr

Sotad gös med ”Jansson” potatispuré samt salsa verde på brynt smör, spetskål och rostad schalottenlök
295 kr

Rödbetskroketter med hasselnöt, majonnäs på  krasse, sparrisbroccoli, hjärtsallad, lökringar och parmesanost
285 kr

Dessert

Vanilj- och punschsandwich med chokladflarn, choklad-crémeux, lingon och minimaränger
119 kr

Syrlig blåbärsmousse med yuzuganache, macaron och sorbet på dill och blåbär
119 kr

Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör
159 kr

Kvällens glass/sorbet - Fråga din servitör
79 kr

Tryffel med kvällens smak
49 kr

GöteborgsOperans Gröna Meny
515 kr

Förrätt
Karl-Johansvampsoppa med bakat 63°C ägg, syrad ostronskivling, pulver på svartkål, pommes-tändstickor samt hyvlad vintertryffel

Varmrätt
Rödbetskroketter med hasselnöt, majonnäs på  krasse, sparrisbroccoli, hjärtsallad, lökringar och parmesanost

Dessert
Vanilj- och punschsandwich med chokladflarn, choklad-crémeux, lingon och minimaränger

Köksmästaren rekommenderar
535 kr

Förrätt
Rökt hälleflundra med brynt smörskum, forellrom, friterad silverlök och syltad steklök

Varmrätt
Ekologisk, svensk ryggbiff med rostad pumpa kräm, toppmurkelsky med ljummen svartvinbärsgelé, smörstekt svartkål och syrad silverlök

Dessert
Vanilj- och punschsandwich med chokladflarn, choklad-crémeux, lingon och minimaränger

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen