Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Vi behöver din mobil.

Om fyra år går jorden under. Hjälp oss att förhindra Ragnarök.

Lämna in en gammal mobil till återvinning hos oss och få chans att vinna ett Guldpaket för två.

Har du en gammal mobil liggande? Då har du en värdefull bit av jorden hemma. För mobilen rymmer inte bara hela vårt liv, utan också ämnen som guld, silver, palladium och coltan. Bristmaterial som ofta utvinns under svåra förhållanden.

I Sverige säljs fyra miljoner nya mobiltelefoner varje år men bara en halv miljon lämnas till återvinning. Enligt FN:s miljöprogram är hanteringen av elavfall en av 2000-talets största miljöutmaningar. Tillsammans kan vi nu göra en insats.

I Richard Wagners ”Nibelungens ring” plundras jorden. Guld stjäls ur floden Rhen och en mörk resa mot Ragnarök inleds. För GöteborgsOperan som länge prioriterat miljöarbetet är uppsättningen ett bra tillfälle att hitta nya vägar till mer hållbar scenkonst. Ett läroexperiment.

Det finns hopp om att kunna hindra Ragnarök. Vi kan ställa om. Börja leva mer hållbart och ta bättre vara på resurserna. Därför vill vi bjuda in dig att tillsammans med oss göra världen lite grönare. För samtidigt som jorden sinar ligger många gamla mobiler bara och samlar damm. Bra att ha i reserv kanske, men betydligt bättre om de fick nytt liv. 

Hur funkar det?

I vår foajé lämnar du in din gamla mobiltelefon till återvinning. Fyll i en tävlingsblankett och få chans att vinna ett fint Guldpaket för två!

  • Guldpaketet innehåller två biljetter till valfri föreställning på GöteborgsOperan säsongen 2018/2019 samt grön trerättersmeny för två i vår restaurang. (Totalt värde upp till 2 660 kronor)
  • Tävlingen pågår mellan 17 november 2018 och 31 januari 2019. En vinnare utses varje månad.
  • Fler mobiler ger fler chanser. För varje mobiltelefon du lämnar in kan du lämna in en tävlingsblankett. 

OBS att du måste vara 18 år eller äldre för att få delta i tävlingen.

Vad händer med telefonerna?

Mobiltelefoner som lämnas in här tas om hand av Veolia under sekretess. Telefonerna transporteras till en demonteringsanläggning i Halmstad där de krossas till flis och genomgår en process där olika material separeras för återvinning. De ämnen som inte kan sorteras ut i denna process skickas till Boliden där mineraler och ädelmetaller omhändertas. 95% av mobiltelefonen blir återvunnen och det mesta av det som försvinner är plast som går till energiåtervinning. 

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen